Nov 5, 2014

Posted by in Canada mea, Declarăţii, Featured | 6 Comments

Sunt bine mamă

Sunt bine mamă

Sunt bine mama, plâng.

Am plâns si-am votat mama. La noi a fost bine, putina lume….
Am plâns cu ochii in FB la romanii mei. Romanii mei, care au ales același drum ca noi. Am ales sa plec mama, din cauza ta. Pentru ca n-ai știut sa furi mama, sa pui bani la CEC si, in 90 sa deschizi repede un butic. Ai fi putut sa intri-n FSN si sa urmezi calea partidelor si sa ne “aranjezi” cu case, mașini si conturi grase. Dar, nu, tu ai vrut sa fii cinstita. Ai vrut sa ai principii, ai vrut ca si eu sa am principii. Când am venit acasa din greșeală cu stiloul unei colege, era sa mori de rusine. Te-ai scuzat la toată lumea, iar pe mine m-ai certat de nu uit niciodată.

Astia mama, fura direct de la conducta si tu nu aduceai acasa un litru de lapte. Il cumpărai de la tanti Leana. Astia mama își plimba șpăgile in conturi prin Cipru, iar tu nu te-ai înhaitat la un balot de paie.
Am plâns si plâng mama. Pentru ca, se întâmpla ceva interesant când te indepartezi fizic de tara, o iubesti mai mult. O pretuiesti ca ai lăsat acolo taina Nașterii tale, a căsătoriei si a primei iubiri. Te-am lăsat acolo mama si generația ta, încă decide cine conduce tara. Noi, tinerii (încă) nu am avut puterea sa învingem, iar cei ca noi, ajunsi in Palate, ne uita. Si nu doar ne uita ! Ne trădează !
Ne-au trădat la Paris. Auzi, mama, la Paris ! Acolo unde a plecat Brancusi pe jos, da. Acolo !
Ne-au trădat la Londra, mama. Acolo unde e un print care Iubește Ardealul. Cum si-au permis !
Ne-au trădat la Bruxelles mama, unde sute de romani lucrează pentru Europa, încă de pe vremea când România de-abia visa la UE. Romani competenti !
Ne-au trădat mama, iar pe voi va vor uita !

Ii auzi ce spun ?! Nu avem clasa politica. Nu avem mama, ca n-au avut si ei o invatatoare Hampu Eugenia la clasa. Sa-i învețe tabla înmulțirii cinstite. Sa-i învețe ca banul nu se face din tun ci din munca.

 

 1. Apreciez munca ta. Am vrut sa fac acelasi lucru, dar s-au ivit alte “chelcashozuri” care m-au impiedicat. Sa nu renunti pentru ca te pricepi in a scrie pe intelesul tuturor. Iar stilul glumaret da savoare :))) (nu e cazul in postul asta)

  • Draga Ramona,
   Nu e munca,e eliberare, iar eu am trei kelkashozuri care se tot ivesc :))) Multam pentru aprecieri. Ai mai citit si altceva de pe blog ?
   Pupici.
   A

 2. Oui. Te urmaresc constant 😉 Imi place spiritul tau…

 3. OOOOOOfffffffffff!
  Eu continui sa cred in principii si in tabla inmultirii cinstite.
  Va pup pe voi 2 si pe cele 3 kelkashozuri ale voastre.

  • Cristina, si eu la fel si mi-am gasit un loc sub soare unde sa ma simt bine cu prințipiile mele. Suntem bine, ceea ce va dorim si voua. Va pupam cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acceptăm doar comentariile băieților dăștepți (ok, și fetelor din aceeași categorie) *