Aug 9, 2014

Posted by in Canada mea | 0 Comments

Primele 72 de ore in Canada

24 iulie

Dupa ce am schimbat impresii cu prietenii nostri, stabiliti de la venirea lor in Canada, de aproape 3 ani, in Laval, ne-am pus la somn cu gandul ca ne va fi greu cu diferenta de fus orar.

Dupa cateva ore de somn ne-am trezit si am baut cafeaua impreuna cu ei, am luat micul dejun si ne-am inceput ziua cu povesti. Incet incet s-au trezit si copii nostri 3 si copii gazdelor 3 si hai sa inceapa veselia. Am sunat la Ministerul Imigrarii ca sa stabilim prima intalnire de Accuiel si ne-am organizat sa vedem ce acte trebuie sa facem prima oara.

Am facut o plimbare in imprejurimi, am vazut lacul de la capatul strazii si natura generoasa din Laval. Ne-am conectat la wi-fi si ne-am anuntat din nou parintii si prietenii ca suntem ok.

 

25 iulie

Am plecat sa vedem niste apartamente in Laval, prietenii nostri au mai dat niste telefoane pentru case. Ne-am lamurit ca nu ne putem permite casa la curte singuri pentru ca este undeva la 1300-1500 dolari. Am fost la facem NAS-urile, fara de care nu poti face nimic altceva. La Service Canada am ajuns cu masina prietenilor nostri, cu ajutorul GPS-ului, aproape de ora inchiderii. Peste tot functionari draguti. Pe noi ne-a preluat o domnisoara tinerica care, vazandu-ne cu toti copii ne-a spus ca ei pot desena in sala mare, impreuna cu unul dintre noi, urmand sa venim pe rand sa semnam documentele. Pentru copii, avea pregatite carticele de colorat si o punga plina de creioane. Am terminat cu NAS-urile si ne-am intors la prietenii nostri, ne-am facut un mic bagaj si am plecat pentru week-end la alti prieteni , tot in Laval.

 

26 iulie – sambata

Ne-am trezit dimineata la prietenii nostri care stau intr-un bloculet la etajul 1 – care este de fapt un fel de parter inalt dupa standardele romanesti, tot in Laval. In curte aveau amenajat deja un mini loc de joaca pentru copii cu tobogan, leagan si balansoar, de care copii nostri s-au bucurat foarte tare. Dupa-amiaza, eram invitati la un gratar la niste prieteni, cunoscuti pe internet, in zona Notre Dame du Grace in Montreal. Acolo ne-am plimbat putin pe strazi si am vazut cam care sunt preturile din zona. Din nou, destul de scump, peste posibilitatile noastre, adica in jur de 1000 de dolari fara curent sau gaze si uneori chiar si fara caldura.

Pe seara am fost cu prietenii la care stateam, intr-un parc, tot in Laval – Parc de la Praires, unde copii s-au jucat cu mingii si am vizionat un film de animatie – Turbo. Oamenii, obisnuiti, erau veniti fie cu paturi, fie cu scaune pliante. Ce sa zic, un mediu extraordinar pentru copii.

27 iulie – duminica

Baietii au umblat sa vada apartamente, atat in Montreal cat si in Laval. La preselctie a ramas un apartament din Montreal care avea in fata blocului un loc de joaca, dar dulapurile de bucatarie erau vechi, iar spalatul rufelor in cladire, cu fise. A ramas sa mai cautam si in Laval, ca sa nu ne departam prea tare de prieteni. Pe seara, ne-am luat bagajul si ne-am intors la prietenii care ne-au asteptat la aeroport, pentru ca sa poata umbla baietii sa vada apartamente si eventual masini. Masina, desi nu pare a fi o stricta necesitate, aici, cu distantele nu-i de joaca, iar pentru cumparaturi chiar iti trebuie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acceptăm doar comentariile băieților dăștepți (ok, și fetelor din aceeași categorie) *