Apr 5, 2013

Posted by in Declarăţii, Fără categorie, am zis | 0 Comments

E rândul tău …

aCUM E Randul tau

 

Aşteaptă, nu ţi-a sosit rândul, stai pe loc, nu e încă vremea ta, fii politicos, erau alţii înaintea ta ! Mai este de actualitate modelul acesta ? Să aştept numai pentru că altcineva a ajuns mai devreme ? Că te-ai trezit mai devreme e o calitate sau că te-ai prezentat e important ?!

Societatea ne învaţă că trebuie să aşteptăm să ne vină rândul şi atunci mulţi gândesc că dacă se trezesc mai devreme şi ajung înaintea celorlalţi vor avea un loc asigurat. Dar ce înseamnă mai devreme, dacă nu e timpul potrivit ? Nu înseamnă nimic.

Îmi învăţ copii că trebuie să respecte alegerile celorlalţi şi dacă ceilalţi au ales să fie în acelaşi loc cu ei, cu atât mai mult … Dar nu-mi învăţ copii că dacă te vei trezi mai târziu, nu vei avea locul tău. Îmi învăţ copii că fiecare alegere are rostul ei, dat de ei înşişi şi legitimată de alte Forţe. Cred că trăim încă teama că rămânem fără şi asta ne răpeşte puterea de a alege – teama că nu mai prindem lapte, teama că nu intră copilul la şcoala nr. 1, teama că se termină varza aia bună de Lunguleţu … E ca o constrângere subtilă care ne împinge de la spate.

 

Eu zic doar atât – MEREU E RÂNDUL TĂU !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acceptăm doar comentariile băieților dăștepți (ok, și fetelor din aceeași categorie) *