Aug 12, 2014

Posted by in Canada mea | 0 Comments

Alte trei zile in Canada

29 iulie – marti

Am fost sa mai facem o formalitate foarte importanta – cardurile de sanatate. Undeva in mijlocul Montrealului, intr-o zona foarte faina, cu cladiri inalte de sticla. Am parcat masina imprumutata de la prietenii nostri – 6 dolari 2 ore – la automat. Am urcat cu liftul, ne-am asezat la o coada unde la un moment dat a venit o domnisoara functionar si a intrebat pe fiecare in parte cu ce treaba sunt veniti, pe unii i-a directionat spre alte etaje, noua ne-a spus sa ramanem pe loc. Apoi, tot ea, ne-a dat bonuri de ordine. Ne-am asezat pe scaune intr-o sala de asteptare. Noi aveam bonul B117 si se ajunsese la B103. Toata operatiunea, cu tot cu asteptare a fost 2 ore, destul de exact pentru ca atunci cand am ajuns la masina mai aveam 3 minute si expira timpul de parcare. Foarte ok a 2-a experienta cu o autoritate canadiana – excluzand sosirea la aeroport.

Proprietarul de la care am inchiriat apartamentul, pentru ca urma sa renoveze ne-a oferit posibilitatea sa ne mutam in cladire, la etajul 1 (adica parter in acceptiunea noastra) pana cand va fi gata la noi. S-au facut mai multe drumuri cu bagajele si iata-ne mutati provizoriu. Deja a patra mutare in mai putin de o saptamana.

30 iulie – miercuri

Sotul meu a fost in recunoastere sa semneze contractul pentru telefonie fixa, internet si televiziune.  Pentru ca eram nou veniti a trebuit sa cumpere niste carduri bancare si sa puna o garantie de 200 dolari ca sa poata contracta serviciile de la Bell – una dintre companiile care ofera astfel de servicii. Alta este Videotron, dar au fost comparabili ca pret. Suntem fara internet  pana marti 5 august cand cei de la compania Bell au promis ca vin sa instaleze la apartamentul in care urmeaza sa locuim, cel putin pana la 30 iunie 2015.

 

31 iulie – joi

Ziua copilului cel mare. Nu stiam ce sa facem, pentru ca afara ploua. Am fi vrut sa facem un picnic cu pizza in parcul din fata blocului, dar pana la urma am invitat prietenii sa vina la noi. Aici, la petreceri, copii invitati primesc si ei cadoute. Le-am dat palarii maramuresene si toti au fost incantati sa le poarte, sa se pozeze cu ele si sa le ia acasa. Saltelele pe care le-am primit au servit pe post de trambulina pentru toti copilasii – 8 umblatori si bebelusul nostru mutat din brate in brate.Am avut si doua tortulete, cumparate la oferta de la Metro. Metro, care nu e Metro din Romania, ci un magazin unde gasesti de-ale gurii. Petrecerea ad-hoc s-a terminat dupa 21 seara si toata lumea, dar mai ales copii au fost incantati si s-au simtit foarte bine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acceptăm doar comentariile băieților dăștepți (ok, și fetelor din aceeași categorie) *