Nov 3, 2014

Posted by in Canada mea | 2 Comments

3 luni de Canada trecute …

quebec

 

Stiu pentru cine scriu ?! Pentru cei care sunteti inca departe de visul canadian, pentru cei care sunteti aici si vreti sa va mai “delectati” cu o experienta ?! Sa-mi spuneti voi.

Cand eram inca in Romania auzeam des spunandu-se: e greu la inceput. Ce inseamna greu ?! Ce inseamna inceput ?! Pentru unii dintre noi, greu e sa fii departe de parinti, frati sau prieteni. Pentru altii e greu sa inteleaga ca aici lucrurile stau altfel si trebuie sa ai rabdare (desi cred ca nu prea ne defineste rabdarea pe noi ca natie). Inceput poate fi pentru unii dintre noi primele 10 zile, pentru altii primii 5 ani. Adevarul e ca nu stiu nici eu si nici nu e un domeniu unde sa umbli cu statistici. E un domeniu al sufletului si al perceptiei.

Auzeam de asemeni de socul cultural. Ei, soc, sa zicem ca e mult spus, dar e acceptat fiind deja o sintagma, dar schimbari sunt multe. De la bec pe care il aprinzi din interior, la orarul copiilor la scoala, la felul in care te urci in autobuz si la modul cum il astepti.

In ce stadiu suntem noi dupa 3 luni trecute fix de Canada ? Jumatatea mea buna face doua scoli – una tehnica si alta de antreprenoriat si in paralel incearca sa intre in ordinul inginerilor. Eu, astept sa merg la renumita francizare, pe care multi romani “destepti” o considera pierdere de vreme.

 

Concluzia: suntem bine si greul e doar in suflet. A, si am votat ! Schimbarea ?!

Va pup.

  1. Ce scoala tehnica face sotul tau? Ce sfatui pe cineva care are aptitudini in domenii tehnice sa faca odata ajuns acolo? Multumesc !

    • Ciprian, uite, pentru ca tot esti primul care comenteaza, voi scrie in mod special despre parcursul sotului meu pana in acest moment. Fii cu ochii pe blog zilele urmatoare. Cu bine !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acceptăm doar comentariile băieților dăștepți (ok, și fetelor din aceeași categorie) *